Op welke manier kan men planten beschermen tegen kippen?

Aangezien mijn ko shamo’s het onkruid uit mijn bloementuin wieden, en aangezien ik heel graag bloemen zie, en heel graag het een met het ander wilde combineren, heb ik een oplossing bedacht, waardoor je wel je nieuwe planten, of zaailingen die gaan uitkomen, of andere winterharde planten kunt beschermen.

Het is eigenlijk heel eenvoudig:
Men neemt een stuk afspanningsdraad, voor de nederlanders heeft dit een andere naam…maar de foto zal verduidelijken. Men maakt er een ring van, naargelang de grootte van de onderkant van de plant.
De hoogte is afhankelijk van wat men wil beschermen: sommige beschermingsringen laat ik het ganse jaar staan, omdat ze tevens als steun dienen voor de opgroeiende plant.

Dit zijn jonge buxussen die verleden jaar aangepland zijn, het is de bedoeling enerzijds om de wortels te beschermen, en anderzijds wordt het plantje ook beschermt tegen mijn olifantspoten. 😉

DSCF1340

De steun of bescherming omgekeerd:
DSCF1349

Hier komt een astilbe uit, ik weet dat ze de bladeren heel graag lusten, maar ik zie ook de astilbe graag, vandaar zijn bescherming

DSCF1341

En waar mogen ze dan wel een put graven: naast een groep van hosta’s… lekker toch in het zonnetje, die bescherming blijft ook staan om de weelderige bladeren iets samen te houden, en binnenkort als de hosta’s groot genoeg zijn, dan is zelfs hun put niet meer zichtbaar..

DSCF1347

En op deze manier beschadigen de kippen niets, noch de wortels noch de planten zelf, het is alsof die ring een barrière vormt die hen verhindert door de openingen te gaan van die beschermingsring.
Af en toe vergeet ik, of laat ik opzettelijk de poort open naar het achtergedeelte, waar de brandganzen en de groothoenders zitten, dus af en toe komen de brandganzen ook door de bloementuin. Men zou nu wel denken dat die het een en ander vernielen, want ze doen niets liever dan hun territorium dan uit te breiden, en jagen de ko shamo’s zeer snel naar het binnenpleintje (begin van de bloementuin) toe. En ook zij palaveren dan langs de bloemen en hun beschermingsringen.
Succes ermee.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *