een korte samenvatting van een rotperiode

De zomermaanden werden bepaald door een echte rotperiode.
Door het inbrengen van een aantal dieren van een andere fokker, ook al werden zeer hoge quarantaine richtlijnen in acht genomen… op dag drie: uitbraak van pokken bij de ko shamo’s. Dus de ko shamo’s die binnengebracht werden, hadden op het moment van verhuis geen enkel teken van de pokken, maar ze waren wel drager van het pokkenvirus.
Het pokken virus gierde als een tornado door de hokken van de volwassen dieren: gevolg: veertien dieren stierven, waaronder eigenlijk bijna al mijn tophanen.

De rotperiode is dus voorbij, gelukkig dat de kuikens immuun waren.
Dus een nieuwe start: een start met zestien hanen en vierentwintig hennen… een start met het aantal maximale hanen en hennen om bepaalde lijnen volledig opnieuw op te bouwen
Om deze te kunnen huisvestigen werd het aantal duiven drastisch ingekrompen: een duiventil veranderde in een ko shamo nachthok, met drie extra nachthokken voor de ko shamo’s.

Ook elders werden dieren ondergebracht om bepaalde kleurslagen en lijnen te redden. Mijn grote dank aan hen..

Ik zal altijd de volgende dieren in mijn gedachten houden….
De witte haan en opperbaas
23-0

De zuivere blauwe haan zonder enige andere kleur
13-0

De eerste en tweede generatie zwart zonder enig spoor van rood of zilver, de tweede generatie stierf.
En beide koekoek haantjes

Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. I really liked your blog! It helped me alot… Awesome. Exactly what I was looking for. Thanks!

  2. Wat een rotziekte toch, het is zo erg dat die je daardoor zoveel moet verliezen wat je ooit opgebouwd hebt! Mijn kippen werden in de nazomer ziek, ik wist niet wat het was en na zoeken op internet wist ik dat het pokken waren. De legkippen gingen dood en ook de oude kippen. Mijn Orpingtons zagen er vreselijk uit en Bertus kon niet eten omdat z’n ogen dicht zaten. Ik heb ze antibiotica gegeven en Bertus laten eten uit mijn hand terwijl ik hem vasthield. Mijn Orpies hebben het overleefd, ik ben 1 Mechelse koekoek kwijt. Ben nu nog op zoek naar een vriendelijk, rustig en groot ras om naast de Orpies te leven.
    Hoop dat je weeer mooie dieren gaat opbouwen.
    groetjes, Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *