Brugmansia GG Sotiha

Mag ik jullie dan ook voorstellen: de GG Sotiha

……tot die dag er kwam, dat het MBC Leuven je zegt…………dan denk je in jezelf, denkend aan het verleden van mijn moeder.…het leven is gedaan, ik als 71 jarige die nog werkt, nog zoveel toekomstplannen heeft…….en waarover ik dan ook vertel.

En dan is het vooral dat kliniekhoofd……dat begrip heeft, en zegt, neen het is niet gedaan, maar het moet nu wel snel gaan…….

En het ging snel onder zijn leiding, en vooral als dank omdat mijn leven nu is gered……….heb ik toen beloofd dat de eerste brugmansia die zou geregistreerd worden in 2021, aan hem zou opgedragen worden, dat hij de naam mocht kiezen, en zijn voorkeur ging dan ook duidelijk naar een gele brugmansia.

De naam GG Sotiha is ontstaan uit de namen van zijn 3 kinderen.

De GG Sotiha  is heel kort in haar totaliteit 14 cm/ 5.5 inch.
Ze behoort tot één van de kortste brugmansia’s.
En ze is een eigen kruising waar ik terecht heel trots op ben.

Zij heeft een lekkere geur, en is weelderig in bloei.

De plant op zich is compact van vorm.

Ze is officieel in april 2021 geregistreerd.

De GG Sotiha komt uit dezelfde kruising als de GG New Born, nl Ice Cream x GG Treesje, daarmee wordt bewezen dat elk zaad in een pod (zakje met zaden) wel genotypisch verschillend zijn. Maar als je verder kijkt, dan zie je de invloed van de Ice cream, dit is op zich ook een korte bloem als dubbele bloem. Méér informatie zal ik kunnen ophalen uit zaailingen van dezelfde kruising, maar dat is hopelijk gepland voor 2021

GG Sotiha

GG Sotiha
GG Sotiha

GG SotihaWeb Analytics


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *