Komkommersoep

Komkommers en nog eens komkommers..
Nochtans staan er maar twee komkkommerplanten in de serre, en één mini komkkommerplant.
En toch liggen er in de veranda vier komkommers te verkommeren, de buren lusten ze niet, de kinderen hebben geen tijd om ze mee te nemen, verkwisting van voedsel is uit den boze, dus…wat maken we van komkommers: lekkere komkommersoep
Hier volgt een receptje:
Ik heb vier dikke lange komkommers genomen, de groene schil er afgedaan, gesneden in blokjes (grote), ondertussen drie uien gefruit in boter.
Daarna de stukjes komkommer ook laten fruiten, ondertussen 1 liter water gekookt met twee kippenbouillonblokjes, dit vocht bijgevoegd, verder laten stoven tot als de komkkommers gaar waren, gemixt, en dan een blik cocosmelk er aan toegevoegd. De soep proefde iets te wrang voor het toevoegen van de cocosmelk, na het toevoegen was de smaak perfect. Aangezien ik zuinig ben met zout, heb ik geen zout toegevoegd, mijn man heeft op zijn bord nog iets zout toegevoegd. Ter versiering heeft mijn man droge peterselie toegevoegd, ik heb de soep opgegeten met gebakken broodstukjes.
En we vonden de soep heel lekker, mijn man vond ze lekkerder dan mijn pompoensoep, die op hetzelfde basisrecpt is gemaakt. Dus de soep wordt ingevroren, in porties voor twee mensen.
Eet smakelijk, het is een echte aanrader.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *