Groei en bloei: mei 2015

Groei en bloei….

we zijn weer een maandje verder….
Een maand waarin er onvoldoende regen is gevallen, waardoor de zware leemgrond kurkdroog aan het worden is.
Vele gieters water hebben met mijn watermobiel de serres en de kwekerij bereikt.Maar als je ziet hoe alles groeit en bloeit, dan heb je er dat met alle plezier voor over.
Mijn ko shamo’s zitten in deze periode meestal in hun broedhok want het is nog een maandje kweekperiode, zodat de meeste van mijn onderhoudsploeg van de tuin niet hun werk kunnen doen….jullie weten het nog…de onderhoudsploeg van mijn bloementuin zijn mijn ko shamo’s. Het enige onkruid dat er nu vooral staat zijn de netels, en die weigeren ze echt op te eten…Ik geef hun gelijk.
De houten bakken die voor het bloemengedeelte staan, zijn dit jaar voor het eerst geplaatst, eigenlijk zijn dat recuperatiebakken, die anders in heet containerpark bij het sloopafval zouden terechtgekomen zijn.
Op het ogenblik staan er vier dergelijke bakken, waarvan één bestemd is voor de kruiden in de keuken, in de andere bakken zijn vooral bloemen gezet waarmee ik verleden jaar een goede ervaring had als potplant, of zoals de akeleien die dit jaar voor het eerst bloeien, of agapanthussen die ook verleden jaar in een pot werden geplaatst.

De mooiste bloeiers van mei

[FAG id=6339]

 

En er is wel altijd een haantje dat denkt dat hij me moet komen helpen, zoals deze die mijn werkplaats ingenomen heeft:

Ko shamo

Ko shamo

En nog altijd kunnen de vorderingen in de kwekerij gevolgd worden via de volgende link
Zaaischema bloemen

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Beste Gonda,
    U hebt op mijn email laten weten dat ik mag komen kijken naar uw Pavlov kippen. Mag ik dan uw adres hebben en wanneer past voor u het beste?
    Mvg,Ariane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *